Over Pibaxa

De Pibaxa Speelplank is een natuurlijk en verantwoord geproduceerd houten speeltoestel.

Pibaxa Speelplank

Missie

Wij willen dat kinderen kunnen opgroeien in een omgeving waarin ze naar hartenlust kunnen ontwikkelen, spelen en bewegen. Op alle plaatsen waar dit nog niet of onvoldoende mogelijk is zorgen onze producten gegarandeerd voor eindeloos creatief bewegingsspel. Wij hebben de ambitie om zoveel mogelijk kinderen te voorzien van een uitdagende speelomgeving.

Visie

Kinderen bewegen te weinig. Er is sprake van bewegingsarmoede en achteruitgang in bewegingscompetenties bij jonge kinderen. Als vader van een jong gezin gaat mij dit aan het hart. Kinderen die wel voldoende bewegen hebben doorgaans een gezonder gewicht, meer uithoudingsvermogen en een betere motorische ontwikkeling.
Je goed kunnen bewegen draagt ook bij aan de levensvreugde van kinderen.

Onze ideeën worden gevormd door de behoefte van onze eigen kinderen om al spelend en bewegend de wereld te ontdekken.

Pibaxa Speelplank

Ons Team

Pibaxa is ontstaan uit twee vaders, Pieter-Bas en Xander. Hieronder kunt u wat meer informatie over de heren vinden.

Pieter-bas

Pieter-Bastiaan Voogt

Als leraar op de basisschool werk ik voortdurend met jonge kinderen. Kinderen die altijd in beweging willen zijn. Dit zie ik ook terug in mijn werk als vakspecialist bewegingsonderwijs. Het bewegingsthema glijden is vanwege de differentiatie mogelijkheden bij veel kinderen favoriet! Toen ik voor mijn eigen kinderen een Speelplank maakte, kwamen er al snel kinderen uit de buurt glijden. Nu maak ik met veel plezier Speelplanken voor iedereen die gek op glijden is!

(Sinds 2017 is Pieter-Bas met zijn gezin geëmigreerd naar Curaçao en hier zet hij zich tegenwoordig in als basisschool leraar.)

Pibaxa Speelplank Test

Xander Pronk

Als vader van 2 jonge kinderen leerde ik Pieter-Bas kennen. Toen hij zijn eerste idee van de Speelplank liet zien was ik direct enthousiast. Ik zag onze kinderen er al helemaal op spelen (en mezelf stiekem ook). Nadat we het model samen uitgewerkt hebben en in de jaren steeds kleine verbeteringen hebben doorgevoerd is de Speelplank nu een volwassen product geworden. Doordat ik de Speelplank zelf maak kunnen we de kwaliteit garanderen, en wat is er nou mooier dan zelf de handen uit de mouwen steken om een fantastisch product te fabriceren. 

Er wordt van alles mee gedaan en alle vriendjes vinden het ook geweldig!
Pibaxa Speelplank
5
2017-09-06T17:21:51+02:00

Barbara de Snoo

Hoi Pieter-Bastiaan,De glijplank bevalt goed! Hij staat altijd in de woonkamer, en de kinderen spelen er regelmatig mee. Er wordt van alles mee gedaan en alle vriendjes vinden het ook geweldig! Voor de kinderen is het fijn dat we het langste model hebben gekozen hebben, het enige nadeel voor mij is dat hij best groot en zwaar is. Ik verwacht niet dat er iets aan stuk zal gaan, want hij is erg robuust!
Ik ben echt erg tevreden, solide en veilig vind ik de plank.
Pibaxa Speelplank
5
2017-09-06T17:18:29+02:00

Liza van Sonsbeek

Mijn kleinzoon is anderhalf en heeft eerst de kat uit de boom gekeken hoe ik zelf (…) maar ook allerlei pluchen aapjes, handpoppen en auto’s de plank afgingen. Daarna heeft ie uren lang alles uitgeprobeerd op 25 cm hoogte en de volgende ochtend was het geen probleem om vanaf 40 cm op zijn buik, op zijn rug en op zijn zitvlak steeds opnieuw de plank te nemen. Heel makkelijk aan de zijkant van de bank op te bergen en ook mijn kleindochter die pas drie maanden is heb ik inmiddels ingeseind dat het heerlijk spelen is bij oma. Ik ben echt erg tevreden, solide en veilig vind ik de plank. Een zeer succesvol speelgoed wat vele jaren mee zal gaan.
super glijbaan! we hebben er veel plezier van!
Pibaxa Speelplank
5
2017-09-06T17:20:15+02:00

Paul en Marieke

super glijbaan! we hebben er veel plezier van! Onze dochter van 1,5 kan er al zelf af (met wat toezicht wel) en onze jongen van 3 kan er goed zelf vanaf en gebruikt de plank ook als brandweer roetsjbaan om gauw beneden te komen en de brand te blussen en ander fantasiespel. Voor hem zetten we de plank soms hoger (van de tafel) zodat het wat harder gaat. Wij vinden het ook ideaal op regenachtige dagen als het niet zo lekker buiten is en je toch merkt dat ze aktie willen of voor speelplezier als er andere kinderen komen spelen. We pakken de glijbaan er zo bij en hij is ook makkelijk op te bergen, bijv. achter of onder de bank. en natuurlijk glijden we zelf ook wel eens mee
Auto’s ervan af, op de buik, rug, achterstevoren, het kon niet gek genoeg!
Pibaxa Speelplank
5
2017-09-04T08:45:07+02:00

Annette

Gisteren heeft Jaco zijn glijplank gekregen. Wat een succes!!! Elise herkende de plank meteen en stond te springen en te juichen: ‘Hoi, hoi, hoi, een eigen glijbaan!’ Jaco ging erop zitten en glij bewegingen maken. Echt super leuk! De hele dag zijn alle kindjes op de verjaardag zoet geweest met de glijbaan. Er zijn genoeg families die zelf een ‘echte’ glijbaan in de tuin hebben, maar daar zijn ze veel sneller op uitgekeken. De kinderen werden zelf ook steeds creatiever, een poortje maken, zodat de ander erdoorheen kan glijden, auto’s ervan af, op de buik, rug, achterstevoren, het kon niet gek genoeg! Vanmorgen heeft Jaco er ook veel mee gespeeld, we zullen vast nog heel veel plezier aan de plank beleven! Bij de volgende speelgoedmiddag neemt Elise de plank mee. (ik heb dit overlegd met haar juf, zij kende de plank al van verhalen en was erg benieuwd). Groetjes en hartelijk bedankt voor dit super idee!
Bijna altijd als de kleinkinderen op bezoek zijn wordt de plank wel in gebruik genomen.
Pibaxa Speelplank
5
2017-09-04T08:46:10+02:00

Jan voogt

Na enkele maanden ervaring kan ik wel zeggen dat de Glijplank bij ons een groot succes is. Bijna altijd als de kleinkinderen op bezoek zijn wordt de plank wel in gebruik genomen. Vaak om te glijden natuurlijk, maar ook voor andere zaken. Onze kleindochter heeft ontdekt dat hij prima dienst doet als toonbank en kassa om winkeltje te spelen. Met twee stoelen en de glijplank maak ik dan in een oogwenk een complete supermarkt waar van alles te koop is. Doordat de plank netjes en glad is afgewerkt raakt er niets beschadigd en door de vorm en de anti-slip rubbers blijft hij stevig liggen, ook als het bij de kassa eens wat onstuimig toegaat. Ik voorzie dat de plank ook ingezet kan worden als knutseltafel en dergelijke. Wij zijn erg tevreden en kunnen het iedereen aanraden!
Echt een uitvinding, vooral als het weer het niet toelaat om buiten te spelen.
Pibaxa Speelplank
5
2017-09-06T17:21:06+02:00

Barbara

Ik werk op kinderdagverblijf Tjoek-Tjoek waar wij sinds een half jaartje een glijplank hebben. Aangezien wij de verschillende leeftijden van 0-4 jaar hebben heeft Pieter-Bas ook een opstapje voor ons gemaakt waardoor ook de kleinere kinderen gebruik kunnen maken van de glijplank. De kinderen vinden het echt super en zodra ze hem zien dan willen ze glijden. Echt een uitvinding, vooral als het weer het niet toelaat om buiten te spelen. Kunnen ze even lekker de energie kwijt door te glijden. Wij zouden hem niet meer willen missen, goed idee pieter-bas!
Al onze vriendjes- vinden dat je het allerleukste speelgoed hebt bedacht voor ons.
Pibaxa Speelplank
5
2017-09-04T08:43:09+02:00

Taco

Hallo meneer de glijplank-uitvinder, wij -Kiki, Foppe en ook al onze vriendjes- vinden dat je het allerleukste speelgoed hebt bedacht voor ons. Een binnen-glijbaan!!We kunnen er op allerlei manier vanaf en ons speelgoed ook, vooral de autootjes. Als het buiten koud of nat weer is, halen papa en mama de glijplank te voorschijn. Meestal zo tegen de tijd dat we tegen muren op dreigen te vliegen. En ook na het eten mogen we vaak nog even glijden.Het is wel jammer dat papa of mama de plank af en toe even weg zet, omdat ze moeten stofzuigen of zo. Maar dan is het extra leuk dat ‘ie de volgende keer weer op een andere plek kan worden neergezet, want het is heel leuk om soms op de gladde vloer en soms op het zachte kleed uit te komen als je onder aan de glijbaan bent.Dank je wel en veel groeten, ook van onze mama en papa.
5
7
Pibaxa Speelplank

Pibaxa Speelplank Klimtouw

Speelplank + Klimtouw

€ 263,-

 

Pibaxa Speelplank Klimtouw

Klimtouw

€ 18,-

 

Pibaxa Speelplank

Speelplank

€ 245,-

 

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.